keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Paketti ja Ravelry kutsu

Pääsin kuin pääsinkin sisään Ravelryyn. Kutsu oli tullut jo eilen enkä puusilmä ollut huomannut sitä:O Järkyttävää huolimattomuutta... Minusta sivusto vaikutti sekavalta, mutta eiköhän se siitä kun sitä oppii ensinnä käyttämään. Nyt mie olen kipeänä ja vaan käväisemässä koululla, mutta kotiin taidan mennä nukkumaan. Muuten tämä syksy olisi ihanaa aikaa mutta, kun kaikki taudit jyllää. Saisi jo talvi tulla.

Lisäksi sain ihanan paketin Liisalta. Roosaa Rose mohairia kerällisen ja calorimetryn, josta on kuva hänen blogissaan. Mohairkerä varmaan muotoutuu huiviksi ja calorimetry pitää hiukset kurissa räväkämmässäkin menossa;) Ja lahjonnan syyhän on taannoinen tasalukubongaus Liisan blogissa.

Käsitöiden saralla ei ole mitään uutta. Hieman olen kerennyt neulomaan pojan kaarrokeneuletta. Muutain kuvio enää puuttuisi ja viimeistely. Jos vain kerkiäisin sitä neulomaan pari tuntia niin olisi varmaan jo valmis. Eilinen tosin meni siihen, että poika kiikkuu pöydälle ja mie nostan takasin lattialle. Sitten mennään rukkaamaan hellan nappuloita ja taas äiti juoksee perässä:) Ei tullut tehtyä kuin 3 kierrosta koko illan aikana. Eikähän tämä tästä kumminkin iloksi muutu, kun tänään on viimeinen päivä langatonta lokakuutakin;)

lauantai 27. lokakuuta 2007

Voidekokeilu

Saas nähdä millaiseksi tämä voide osoittautuu käytännössä. Tartuin Saippuanhämmentäjän inspiroimana kauhanvarteen ja tein käsivoidetta niillä raaka-aineilla joita sattui olemaan ja Saippuanhämmentäjän lähettämiä näytteitä apuna käyttäen. Tarkoitus oli saada käsivoiteeksi sopivaa rasvaa kuiville kätösille.

Kehäkukkavoide

½ tl booraksia
92 g kehäkukkauutetta (vähän päälle desi kuumaa vettä kehäkukkien päälle ja annetaan hautua)
152 g vettä
15 g mehiläisvahaa
15 g kookosrasvaa
12 g avokadoöljyä
8 g jojobaöljyä
18 g karitevoita
6 g emulsiovahaa

Kaikki vahat ja öljyt laitoin sulamaan kattilaan ja toiseen kattilaan laitoin veden, kehäkukkauutteen ja booraksin. Kun vahat olivat sulaneet öljyihin ja booraksivesi kiehui sekoitin seokset keskenään ja laitoin kylmävesihauteeseen. Surruutin nesteen voiteeksi sauvasekoittimella. Oli uusi kokemus ja yllättävää kyllä melko heti alkoi voide paksuuntua oikeaan olomuotoonsa. Vesiprosentti on noin 70 ja saisi olla ehkä vielä himpun verran vähemmän. Imeytyy melko hyvin ja tuntuu kivalta käsissä. Toivottavasti vesi ei erotu voiteesta, koska tästä mie tykkään! Laitoin yhteen voidepurkkiin lisäksi 3 tippaa piparminttuöljyä, kun talon miesväki väitti voiteen tuoksuvan kummalliselta... Avokadoöljy ei mielestäni olekaan tuoksunsa puolesta paras mahdollinen voideraaka-aine, mutta sitä on onneksi melko vähän jäljellä. Ehkä seuraavaan voidesatsiin saan sen käytettyä. Olisin halunnut laittaa tähän vielä manteliöljyä, mutta se nyt jäi. Kokeillaan sitä sitten seuraavaan reseptiin;)

Kiitokset Saippuanhämmentäjälle ideasta käyttää sauvasekoitinta. Moinen ei käynyt edes mielessäni ennenkuin tavasin reseptejäsi tarkemmin

perjantai 26. lokakuuta 2007

Kukkanen

Kälyn uusi pipo vaati vähän viritystä. Virkkasin siihen sitten punaisen kukkasen ja ehdotin nappeja koristeeksi. Pikantti lisä ja saa vähän osviittaa siitä miten päin pipo pitää päähän nykäistä. Tein itselleni myös kukkasen, mutta siitä syntyikin sitten rintarossi komistamaan punaista villakangastakkiani.


Kukkanen syntyi kokeilun ja erehdyksen kautta.

OHJE kukkaseen:

1krs. Pyöräytä lankalenkki etusormesi ympärille ja virkkaa 3 kjs aloituspylvääksi. Tee lankalenkkiin 15 pylvästä ja sulje kerros piilosilmukalla.

2krs. Virkkaa *3 kjs ja kiinnitä piilosilmukalla joka toiseen pylvääseen*, * - * toista koko kerros.

3krs. Virkkaa *5 pylvästä ketjusilmukkalenkkiin, 1 ks edelliseen kerrokseen (samaan kohtaan johon ketjusilmukkaketju kiinnitettiin)*, * - * toista koko kerros.

Käy nappilaatikkosi kimppuun ja valitse sopivasti somisteita, ompele ne tukevasti kiinni ompelulangalla. Kiinnitä hakaneula taakse aloitus ja lopetuslanganpäillä ja kiinnitä valmis koristus somistamaan takkia laukkua pipoa tai muuta vastaavaa:)

torstai 25. lokakuuta 2007

Tunnustus

Täytyy tunnustaa teille jotain.... Olen blogannut vuodatuksessa jo jonkin aikaa, mutta kun en eilen koko päivänä päässyt vuodatukseen sisälle niin riemastuin. Toisen blogini löytää osoitteesta http://merith.vuodatus.net. Se tökkii ja pahasti ja tänne en sitten eilen enää ennättänyt laittaa linkkiä toiseen blogiin, kun lapsi päätti herätä.

Katsotaanpa nyt opinko käyttämään tätä kunnolla, mutta lupaavalta ainakin näyttää tähän asti. Yleensähän kyseessä on se EVO ongelma:)

keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Hermot meni

Ja sen kyllä huomaa... Vuodatus halusi takkuilla kanssani, vaikka yleensä minulla ei mene kovin herkästi hermot niin nyt kyllä täytyy sanoa, että ehkä bloggaan jatkossa täällä. Katsotaan kauanko tämä homma toimii:)

Syy miksi ne hermot meni, oli tietysti uudet hienot lapaset ja pipo, jotka halusin heti esitellä koko valtakunnalle;)

Ensin valmistui tämä pipo. Lankana on Marks ja Kattensin lanka jonka tarkempaa nimeä en nyt muista, mutta hieman liikaa ehkä akryyliä sisältää. Peruspipo neulottu 2o 2n ribillä ja koristeeksi virkkasin kukkasen.

Lapaset ovat olleet teon alla jo varmaan neljä vuotta, mutta tänään sain lopulta aikaiseksi päätellä langat ja tehtyä lapasiin nyörit. Nyöreittä ei lapasia voi säilyttää, sillä muutoin ne ovat aina hukassa. Lankana on Nalle- lanka ja malli on napattu jostain vanhasta kirjasta. Kauniit mielestäni ja hurjan lämpimän oloiset. Puikkoina luultavasta jotain 3 luokkaa.


Tässäpä tämä aloituspostaus. Hermo lepää nyt, kun olen saanut tämän suuren luomisen tuskan ulos:)