tiistai 12. helmikuuta 2008

Huhuu!!!

Tämmöinen pieni pöllö tuli virkattua eilen. Sen esikuva löytyy täältä. Ohjeita otukseen ei ollut, joten tämä onnistui lopulta kokeilemalla. Ei ole onneksi intoa alkaa tilaamaan öttiäisen teko ohjeita meren takaa. Alkuperäisessä silmät on virkattu, mutta minulla ei ole niin ohutta lankaa täällä. Keksin sitten tilkuista väsätä silmät ja napit toimii yhtä hyvin kuin tekosilmätkin;)



Aika tyytyväinen olen pöllöön. Se näyttää käsintehdyltä ja niin pitääkin. Eikä siivetkään ole samalla kohtaa, mutta onko sitä ihmisetkään niin täydellisiä:D

Lanka: Rintaosa on itse värjättyä Isoveljeä ja muuten 7-veljestä. Lanka on värjätty jauhemaisilla elintarvikeväreillä mikrossa.

Koukku: 3 koukku sattui koukkulaatikosta käteen. Tuli sopivan tiukkaa, että täytteet pysyy sisällä.

Muuta: Silmät ja nokka on verkaa ja napit on löytö nappilaatikosta. Ompelin osat ompelulangalla kiinni pöllöön. Täytteenä on vanhan tyynyn sisustaa. Mietinnässä on, että tekisinkö pöllölle jalat vielä.

Isä: Olin ihan unohtanut kaulurin. On sitä jo aloiteltu. Jos J löytää aloitelman ja tuo sen tänne, niin koitan ensi viikolla tehdä valmiiksi. Viikonloppuna on porokisat.

JA HUOMIO KAIKILLE:

LAUANTAINA 16.2 KLO: 12 ALKAEN POROKISAT MÄNTYVAARASSA ROVANIEMELLÄ! KAIKKI MUKAAN INNOLLA TSEMPPAAMAAN! Kisat jatkuu sununtaina klo: 11.

Lisätietoja porokisoista löytyy TÄÄLTÄ!

torstai 7. helmikuuta 2008

Myssykkä

Uusi Suuri Käsityölehti putkahti eilen postiluukkuun ja kerrankin joku malli pakotti ihmisenlapsen heti lankakauppaan. Tein pitsipipon lehden ohjeella. Mielestäni malli jopa sopii minulle, mutta hieman hassusti menee kavennukset. Jos teen toisen pipon, niin kavennukset menevät uusiksi. Enkä kyllä tähänkän tehnyt ihan niinkuin käskettiin, mutta melkein:)

Pipo näyttää takaa hupaisalta, mutta tukka siellä myssyn alla on sykkyrässä.





Jokohan tämä nyt olisi se pipo, joka lämmittää. Suuret reiät epäilyttävät, mutta saa kai sitä naisihminen hienostella pakkasellakin :)


Malli: SK 2/2008
Lanka: Sandness Alpakka kaksinkertaisena
Puikot: 4mm sukkapuikot resorissa ja 7mm pyöröt pitsiosuudessa
Muuta: Ohje käskee tehdä 4 mallikertaa, mie tein 3. Kavensin yhden kierroksen myös 2 o yhteen 1 o koko kerroksen ajan. Tykkään ja pitoon menee vaikka hieman hassulta vaikuttaakin:)

maanantai 4. helmikuuta 2008

Kerrankin jotain esiteltävää

Kerrankin aurinko paistaa ja linnut laulavat;) Nämä tumput on valmistuneet jo parisen viikkoa sitten, mutta nyt löysin kauan kadoksissa olleen kameran piuhan ja sain kuvat koneelle.

Tumput ovat kaksinkertaista hahtuvaa ja mallin löysin huopakirjasta. En tietenkään tehnyt niinkuin ohjeessa oli, mutta hyvät näist tuli. Lanka loppui viime metreillä ja vasempaan peukalooon täytyi ottaa kaveriksi tumman ruskeaa hahtuvaa kavennuksiin. Pikantti yksityiskohta vai mitä:D Huovutin koneessa 40 asteessa parin paidan kanssa ja huopuivehkä hitusen liian vähän, mutta lämpimät nämä jo nyt ovat.

Puikot: 5,5 sukkapuikot

Lanka: Hahtuvaa kaksinkertaisena

Malli: Huovutus-kirjasta Kissa-lapaset

Muuta: huovuus pesukoneessa 40 asteessa lyhyellä tunnin ohjelmalla.

Pipokin on tehty kaksinkertaisesta hahtuvasta ja huovutettu 40 asteessa.

Malli: Oma pää (tarkoitus oli tehdä pojalle pipo)

Muutoin samat kuin edellä.

On lämmin, mutta otsaa ehkä vähän kutittaa. Täytyy ommella vuori pipoon.

Tämä ihanuus löytyi kirpputorilta 6 euron hintaan. Aitoa nahkaa ja sopivan tilava käsilaukuksi. Kuva on huono, mutta ei kuvauspaikaksi oikein löytynyt sopivan aurinkoista ja esteettistä paikkaa.


Tämä hame on siis siitä Eurokankaan palalaarin aarteesta ommeltu. Oikein sievä ja mukava päällä. Pitsi on ihana ja tekee hameen helmasta sopivan painavan. Malli on SK 2/04 ja olen aiksisemminkin tehnyt kyseisen hameen. Tykkään mallista, joka ei ole ihan tavanomainen.

Tämmöisiä pipoja olen tehnyt kolme. Kaksi keltaista ja yhden harmaan. Mallia on otettu Novitan uusimmasta lehdestä, mutta en tietenkään tehnyt vähääkään kuten ohje käskee:D Käytännössä kavennukset ja alku on omaa käsialaani, mutta silmukkaluku ja palmikkomallikerta on ohjeesta.
Malli: idea Novita 1/08 omin sovellutuksin
Lanka: Novitan Mambo 100g (ohjeenmukaiseen pipoon riitti muka 100g, en kyllä usko hetkeäkään, koska tähän meni myös kerä ja mali on PALJON matalampi)
Puikot: 7 sukkapuikot (koko kylästä ei löytynyt 7mm 40 cm pyöröjä)
Muuta: on muuten noissa langan laaduissa eroa. Harmaa lanka oli karkeaa ja kankeaa, keltainen ihanan pehmeää ja kuohkeaa.
Yhden keltaisen annoin jo kaverille ja tein itselle uuden. Tykkään väristä tosi paljon. Keltainen piristää ja antaa uutta energiaa:) Melko nopeaa valmistuu, vaikka en mitenkään paljoa ole kaapelia kutonut. Ehkä uskaltaisin tehdä jotain isotöisempääkin, jossa olisi palmikoita.

Tässäpä nämä tällä kertaa. En ainakaan muista, että oisin unohtanut jonkin työn kuvata.
Täällä paistaa aurinko ja pakkasta on kymmenisen astetta. Sopivan kirpsakka ilma, mutta ei kuiten liian kylmä.
Mukavaa päivää kaikille!
Ps: Osaisiko joku antaa Flicriin pienen manuaalin? Ajattelin alkaa käyttämän sitä ennenkuin kuvat ei enää sovi suoraan tänne:)

Pss. Sain jämälangoista pipon tehtyä kaverin tytölle, mutta siitä ei ole kuvaa. Punaisia jämälankoja kyseessä.