sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Springtime swirl

Kristel järjestää uuden huivi KAL:in. Mee ja liity sieki :) Mie olen jo sielä. Tukea löytyy myös Ravelrysta

lauantai 28. maaliskuuta 2009

Alfa ongelma

Apuva!!! Mie olen tekemässä SK 3/2006 lehdessä olevaa harmaata liiviä. Tilasin Tapion kaupasta  Sandnes Garnin Alfaa värinumero 1088, mutta tietenkin tilasin sitä aivan liian vähän. Tämä puusilmä osti pienimmän koon mukaan, vaikka olisi pitänyt ostaa  isoimman koon mukaan:( Voisiko joku auttaa naista mäessä, että saisin myös reunakaitaleet ja kauluksen tehtyä? Minulta puuttuu sitä 200g, mutta pienempikin määrä auttaisi asiaa. 

perjantai 27. maaliskuuta 2009

Lankaklubipaketti

Ilulta saapui tänään ensimmäinen huiviklubi paketti. Langassa on 80% merinoa ja 20% silkkiä. Ihanan pehmoista ja kiiltävää lankaa noin 1200m. Minkähänlaisen huivin tuosta neuloisi? Ideoita? 


torstai 26. maaliskuuta 2009

Koruja ja safaria

Tein tässä eräänä päivänä muutainpan korun. Matskuna on JUJUkerhosta saatu lahjushelmisetti. Aika raivostuttavaa puuhaa, mutta kun sen kerran aloitti, niin ei meinannut loppua tulla. Joka tapauksessa ainut koru, jonka kehtaa julkisesti esittää on tämä:


Tässähän nyt tietenki kävi niin, että jos jollakin sattuu olemaan tuommoista nyöriä kätköissään, eikä sitä ole tarvimassa niin mulle sen voi pientä maksua vastaan könkätä. 

Sitten sain ajatuksen kankaasta, joka siis entisessä elämässään ollut pussilakana. Pojan yöhousutilanne on melko kamala, ja minulla on metritolkulla valmiiksi pehmeää puuvillaa. Teimme siitä sitten pojan kanssa pökät. Kaavat löytyi 11-12/2008 Suuresta Käsityölehdestä. Ainut mutta siinä oli, että kaavat oli joustavalle kankaalle. Hätähän ei tokikaan ollut suuri. Otin ja lisäsin puolentoistasentin saumanvarat ja enemmän korkeutta vyötärölle. Ihan melko sopivat, vaikka kaava olikin 110cm. Poikahan täyttää vasta ens kuussa 3, mutta nämä housut tuppaa kohta olemaan jo lyhyet:D


Laitoin ohutta polvekenauhaa lahkeisiin, kun ei sitä leviää löytynytkään minun varastoista. Aika hämmästyttävää vai mitä;) 

Odotan miestä saapuivaksi kotiin. Mie neuloin SK3/2009 lehdessä ollutta Harmaata liiviä siihen tahtiin, että KnitPicksit irtos liimauksistaan. Saapii mies sen liimata kiinni, että hommat pääsee jatkumaan. 

perjantai 20. maaliskuuta 2009

On täällä tehty taas käsitöitäkin... Näin tunikaessun kaavan helmikuun SK:ssa ja sitähän piti toki kokeilla. Varsinkin, kun ompelujärjestys näytti vähintäänkin epäilyttävältä;) Kankaana käytin joskus etelän reissulta mukaan tarttunutta tiikerikangasta ja safarikangas on peräisin pussilakanasta. Pussilakanasetin tyynyliina nimittäin sopi työsopparin irti ja päätin käyttää hyvän kankaan parempiin tarkoituksiin :D

Tässä on tunika tiikeripuolelta edestä.


Tässä tiikeripuolelta takaa.


Vielä safaripuolelta edestä. 


Koko on L ja käyttökuvia ette saa, koska tunnetusti tämä ei ihan täydellisesti päällä istu. Kotona kuitenkin menee keittiövermeenä vallan mainiosti. Jos saan päähäni tehdä toisen (mitä vahvasti epäilen), niin täytyy kehittää lisää tilaa rintojen kohdalle ja muuttaa takatampin paikkaa alemmas. Leveät hartiat ja isot tissit eivät ole paras kombinaatio vaatetusta ajatellen. 

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Pöllöpaita

Pöllöpaita valmistui tänään. Napit on vielä ompelematta, mutta katsotaan laitanko niitä ollenkaan. Pituus tuli ensin huono, mutta lisäsin sitä viitisen senttiä vielä. Nyt on nokko pituutta ettei tunnu alastomalta olo. Paremman kuvan saa ehkä sitten, kun on apuna kuvaamassa joku. 

Malli: Owls 

Koko: Isoin koko eli 21 pöllöä. 

Lanka: Novita Isoveli, vihreä

Puikot: 6mm KnitPicksit

Menekki: 519g 

Muuta: Tykkäsin neuloa. Oli helppo ohje, mutta jos tekisin uudelleen niin muutoksiakin tulisi. Hihoissa saisi olla enemmän väljyyttä. Kaulusta tein korkeammaksi, koska muuten tuntui, että tissit näkyy. Pituutta lisäsin helmaan lopuksi Ullan mainiolla opastuksella :) noin 6-7cm.  Uudessa versiossa jättäisin myös kainalosilmukat odottamaan ja silmukoisin ne (vai kestääkö se sitten?). Lisäksi eteen saisi tehdä muutaman kerroksen lyhennetyillä kerroksilla, jotta se rintavarustus sopisi paremmin;) Tykkään kyllä ehdottomasti! 


Pöllöt lähempää. 


sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Myssy

Sainpas valmiiksi sentään jotain :) vaikka täällä onkin pahan laatuinen startisis meneillään. Lisäksi vaivaa krooninen puikkopula, joka ilmenee siten, että oikean paksuisia puikkoja ei ole koko talossa. Täytyy ehkä mennä listan kanssa ostoksille maanantaina, koska muutoin se vihreä Isoveli jää muotoutumatta... Tämä olikin sellainen pieni ärsytys työ, joka täytyi saada äkkiä puikoille ja äkkiä niiltä myös pois. Tarvekin tämmöiselle pipolle oli kova. 

Suuri Käsityölehti 2/2008, malli 10 Vihreä myssy. 

Olen tehnyt tällä ohjeella jo aiemmin vihreän myssyn ja olin hamstrannut lankaa toiseenkin myssyyn. Ihme ja kumma en ole kerinnyt lankaa mihinkään muuhun soheltamaan. Tykkään Sandness Garn Alpakan pehmeydestä. Vähänhän se kutittaa, mutta muutoin on ihanaa. 

Malli: SK 2/2008, malli 10

Lanka: Sandnes Garn Alpakka, kaksi kerää valkoista, kaksinkertaisena

Puikot: 4mm Novitat ja 7mm Addit (40cm pyöröt)

Muuta: Tein mallikertaa vain 3 toistoa, kun pituus tuli sillä. Olisi pitänyt katsoa edellistä kertaa ja kaventaa samoin. Mutta eiköhän tästä tule ihan samalla tavoin pitoon menevä kapistus kuin edellisestäkin. 

Kuvaa tulee, kun päivä valostuu :) 

EDIT: Tässä on muutain kuva: