keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Huiveja

Huiveja on neulottu oikein urakalla. Kaikki alkoi siitä, että minulla ei ollut mustaa huivia. Sellainenhan piti ehdottomasti sitten neuloa, kun tarvetta aika ajoin ilmeni. Langaksi valikoitui teeteen Elegant kaksinkertaisena ja 3mm KnitPicksit ja malliksi Haruni (Ravelryyn). Mallia en meinannut oppia millään ulkoa, mutta viimeisellä toistolla kaikki napsahti kohdalleen ja en tarvinnut enää A-kaaviossa apuja. Toistoja tein yhden kaaviollisen enemmän kuin ohjeessa. B-kaavio olikin sitten jo erilainen, mutta onneksi vain tietty määrä kerroksia, joten sen neuloi nopeasti. Pingottamisesta ei meinannut tulla mitään. Huivin muotoa en meinannut saada millään oikeanlaiseksi. Lopulta mies tuli avuksi, ja huivi saatiin pingottumaan. Kuva huivista on onneton, mutta ainakin siitä näkee muodon.



Sitten tietysti jäi vaihde jumiin ja huiveja piti saada tehtyä lisää. Anopille tein sinisen Haruni version suunnilleen fingering vahvuisesta puuvillasta 3,5mm puikoilla ohjeen mukaisilla toistoilla. Huivista tulikin hänelle juuri sopivan kokoinen, mutta siitä ei valitettavasti ole kuvaa.

Olin elokuussa lähdössä Helsingiin U2:n keikalle, ja tarkoituksena oli olla ystävän luona muutama yö vierailulla. Ajattelin, että huivi olisi sopiva vieminen ja koska malli oli nopea neuloa tein hänellekin Harunin. Väri on luonnonvalkoinen ja lankana Kamena. Puikkoina taas 3mm ja menekki 78g. Pingottaminenkin alkoi jo sujua, eikä miestä enää tarvittu vetoavuksi;)






Jostain tuli sitten mieleen, että miehen tätillekin pitäisi pitsihuivi saada (eikä kolmatta ilman neljöttä). Minulla sattui olemaan vyötteetöntä valkoista puuvillalankaa pari kerää, josta päätin tehdä hänelle huivin. Langasta olin alunperin ajatellut pöytäliinaa, mutta siihen tarkoitukseen se oli liian paksua ja pehmeää. Huivista tulikin ihan mukavan kokoinen 4mm puikoilla, painoa huivilla on 149g. Ohjeen mukaiset toistot. Huivista tuli myös ihanan pehmeä isohkoilla puikoilla.



Malli on aivan ihana, ja varmaankin tulen tekemään näitä lisää tulevaisuudessa. Tällä hetkellä puikoilla on Herbivore ja Suopursu. Kummankin kanssa meinaa olla vähän hankaluuksia. Herbivoren sain jo valmiiksi ja pingotettuakin, mutta siitä tuli liian pieni. Purkaminen on hankalaa, kun lankana on yksisäikeistä kainuunharmasta, joka on takussa kuin mohair. Huivin tuntu ihoa vasten on kuitenkin niin ihanaa, että sinnillä aion purkaa ja neuloa huivia isommaksi. Suopursun reunus ei taas aio olla minun kanssa yhteistyössä. En saa millään silmukoita täsmäämään, joten se on nakattu nurkkaan häpeämään.

Sukkasatoonkaan en ole saanut mitään valmiiksi, vaikka pari viikkoa onkin jo neulottu suurella hartaudella. Sukat on kuitenkin jo kantapäässä, ja muutamasta muustakin sukasta puuttuisi enää hiukan. Pitäisi vain kaivaa se motivaatio jostain esiin.


3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Oi vitsi,ihania!!

Anonyymi kirjoitti...

Löytyykö ohje huiviin jostakin kiitos!

Merith kirjoitti...

Harunin ohjeen löytää Ravelrysta ( http://www.ravelry.com/patterns/library/haruni).