maanantai 4. helmikuuta 2008

Kerrankin jotain esiteltävää

Kerrankin aurinko paistaa ja linnut laulavat;) Nämä tumput on valmistuneet jo parisen viikkoa sitten, mutta nyt löysin kauan kadoksissa olleen kameran piuhan ja sain kuvat koneelle.

Tumput ovat kaksinkertaista hahtuvaa ja mallin löysin huopakirjasta. En tietenkään tehnyt niinkuin ohjeessa oli, mutta hyvät näist tuli. Lanka loppui viime metreillä ja vasempaan peukalooon täytyi ottaa kaveriksi tumman ruskeaa hahtuvaa kavennuksiin. Pikantti yksityiskohta vai mitä:D Huovutin koneessa 40 asteessa parin paidan kanssa ja huopuivehkä hitusen liian vähän, mutta lämpimät nämä jo nyt ovat.

Puikot: 5,5 sukkapuikot

Lanka: Hahtuvaa kaksinkertaisena

Malli: Huovutus-kirjasta Kissa-lapaset

Muuta: huovuus pesukoneessa 40 asteessa lyhyellä tunnin ohjelmalla.

Pipokin on tehty kaksinkertaisesta hahtuvasta ja huovutettu 40 asteessa.

Malli: Oma pää (tarkoitus oli tehdä pojalle pipo)

Muutoin samat kuin edellä.

On lämmin, mutta otsaa ehkä vähän kutittaa. Täytyy ommella vuori pipoon.

Tämä ihanuus löytyi kirpputorilta 6 euron hintaan. Aitoa nahkaa ja sopivan tilava käsilaukuksi. Kuva on huono, mutta ei kuvauspaikaksi oikein löytynyt sopivan aurinkoista ja esteettistä paikkaa.


Tämä hame on siis siitä Eurokankaan palalaarin aarteesta ommeltu. Oikein sievä ja mukava päällä. Pitsi on ihana ja tekee hameen helmasta sopivan painavan. Malli on SK 2/04 ja olen aiksisemminkin tehnyt kyseisen hameen. Tykkään mallista, joka ei ole ihan tavanomainen.

Tämmöisiä pipoja olen tehnyt kolme. Kaksi keltaista ja yhden harmaan. Mallia on otettu Novitan uusimmasta lehdestä, mutta en tietenkään tehnyt vähääkään kuten ohje käskee:D Käytännössä kavennukset ja alku on omaa käsialaani, mutta silmukkaluku ja palmikkomallikerta on ohjeesta.
Malli: idea Novita 1/08 omin sovellutuksin
Lanka: Novitan Mambo 100g (ohjeenmukaiseen pipoon riitti muka 100g, en kyllä usko hetkeäkään, koska tähän meni myös kerä ja mali on PALJON matalampi)
Puikot: 7 sukkapuikot (koko kylästä ei löytynyt 7mm 40 cm pyöröjä)
Muuta: on muuten noissa langan laaduissa eroa. Harmaa lanka oli karkeaa ja kankeaa, keltainen ihanan pehmeää ja kuohkeaa.
Yhden keltaisen annoin jo kaverille ja tein itselle uuden. Tykkään väristä tosi paljon. Keltainen piristää ja antaa uutta energiaa:) Melko nopeaa valmistuu, vaikka en mitenkään paljoa ole kaapelia kutonut. Ehkä uskaltaisin tehdä jotain isotöisempääkin, jossa olisi palmikoita.

Tässäpä nämä tällä kertaa. En ainakaan muista, että oisin unohtanut jonkin työn kuvata.
Täällä paistaa aurinko ja pakkasta on kymmenisen astetta. Sopivan kirpsakka ilma, mutta ei kuiten liian kylmä.
Mukavaa päivää kaikille!
Ps: Osaisiko joku antaa Flicriin pienen manuaalin? Ajattelin alkaa käyttämän sitä ennenkuin kuvat ei enää sovi suoraan tänne:)

Pss. Sain jämälangoista pipon tehtyä kaverin tytölle, mutta siitä ei ole kuvaa. Punaisia jämälankoja kyseessä.

Ei kommentteja: