tiistai 13. marraskuuta 2007

Savuporopastakastike

Tämä kastike kuuluu sarjaamme "mitähän-sitä-tänään-tekisi-ruoaksi-kun-mikään-ei-oikeasti-kiinnostaisi". Pakasteessa muistelin olevan hieman kylmäsavupororouhetta, ja siitähän se ajatus sitten lähti:)

Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan. Laita se ensimmäisenä tulelle, koska tämä on TOSI nopeaa evästä valmistumaan. Pastan koostumuksella ei ole suurtakaan väliä, ehkä jotain kierteistä tai koloista, jotta kastikkeen saa kauhottua suuhun viuhakkaasti.

Tarvitset:

n. 4 dl ruokakermaa
n. 2 dl ranskankermaa
n. 300g kylmäsavupororouhetta
1 valkosipulinkynnen
n. 1 tl paprikajauhetta
n. puoli pussia Pirkan paprikasekoitusta (pakkasesta) tai tuoretta paprikaa suikaleina

Kippaa kattilaan kaikki aineet paprikaa lukuunottamatta sekoita kunnolla ja anna kiehahtaa. Lisää paprikat ja anna kiehua jonkun minuutin (eli kunnes pasta on valmista). Syö. On tosi hyvää. Tästä satsista söi 4 aikuista ja 1 puoltoistavuotias, mutta aineksia kannattaa varata enemmän.. on nimittäin tosi hyvää:)

2 kommenttia:

Kaksonen kirjoitti...

Hyvät hyssykät.. Onko tämä laihduttajan evästä? Kuola kyllä valuu jo suupielistä, mutta minun pitää varmaan soveltaa ainekset vähärasvaisiksi. Onko tuota savupororouhetta kaupassa?? Onko teillä päin laardia voipaketin näköisessä paketissa myytävänä? En syötäväksi, vaan saippuaan..

Merith kirjoitti...

Käytin vähärasvaista ruokakermaa (jotain 5 tai 7) ja ranskankermaahan saa kans nykyään kevyenä:) Ihan kevyttä siitä saa, mutta on ehkä kumminkin sunnuntairuokaa. Kyllä sitä rouhetta mun mielestä saa, ainakin isommista marketeista. Lapin Liha tekee ja varmaan Kylmänenkin. Laardia en ole nähnyt, mutta poron rasvaa ajattelin joskun kokeilla. Pitäis vaan kerätä teurasjätteitä, luita ja semmoista...