lauantai 27. lokakuuta 2007

Voidekokeilu

Saas nähdä millaiseksi tämä voide osoittautuu käytännössä. Tartuin Saippuanhämmentäjän inspiroimana kauhanvarteen ja tein käsivoidetta niillä raaka-aineilla joita sattui olemaan ja Saippuanhämmentäjän lähettämiä näytteitä apuna käyttäen. Tarkoitus oli saada käsivoiteeksi sopivaa rasvaa kuiville kätösille.

Kehäkukkavoide

½ tl booraksia
92 g kehäkukkauutetta (vähän päälle desi kuumaa vettä kehäkukkien päälle ja annetaan hautua)
152 g vettä
15 g mehiläisvahaa
15 g kookosrasvaa
12 g avokadoöljyä
8 g jojobaöljyä
18 g karitevoita
6 g emulsiovahaa

Kaikki vahat ja öljyt laitoin sulamaan kattilaan ja toiseen kattilaan laitoin veden, kehäkukkauutteen ja booraksin. Kun vahat olivat sulaneet öljyihin ja booraksivesi kiehui sekoitin seokset keskenään ja laitoin kylmävesihauteeseen. Surruutin nesteen voiteeksi sauvasekoittimella. Oli uusi kokemus ja yllättävää kyllä melko heti alkoi voide paksuuntua oikeaan olomuotoonsa. Vesiprosentti on noin 70 ja saisi olla ehkä vielä himpun verran vähemmän. Imeytyy melko hyvin ja tuntuu kivalta käsissä. Toivottavasti vesi ei erotu voiteesta, koska tästä mie tykkään! Laitoin yhteen voidepurkkiin lisäksi 3 tippaa piparminttuöljyä, kun talon miesväki väitti voiteen tuoksuvan kummalliselta... Avokadoöljy ei mielestäni olekaan tuoksunsa puolesta paras mahdollinen voideraaka-aine, mutta sitä on onneksi melko vähän jäljellä. Ehkä seuraavaan voidesatsiin saan sen käytettyä. Olisin halunnut laittaa tähän vielä manteliöljyä, mutta se nyt jäi. Kokeillaan sitä sitten seuraavaan reseptiin;)

Kiitokset Saippuanhämmentäjälle ideasta käyttää sauvasekoitinta. Moinen ei käynyt edes mielessäni ennenkuin tavasin reseptejäsi tarkemmin

6 kommenttia:

Kaksonen kirjoitti...

Sillä tavalla! Vaikuttaa hyvältä!

Karitevoi kosteuttaa hyvin ja avokadoöljy on raskas öljy, joten sopii hyvin käsivoiteeseen. Kaupan käsivoiteiden rasvaprosentit näyttävät olevan keskimäärin 18-20, sulla on reilut 21. Kehäkukka on maailman paras yrtti kaikenlaisiin voiteisiin.

Se voiteeni, jonka tein booraksin avulla, on pysynyt tosi hyvin kuosissaan. Minulla on testing menossa sen rasvan osalta. Pidän yhtä purkkia huoneenlämmössä ja tarkastelen, milloin ilmestyy outoja piirteitä. Ei ole vielä tullut.

Sauvasekoitin on hyvä kapistus. Voiteita voisi tehdä myös omilla jaloillaan seisovalla tehosekoittimella. Olen ostoaikeissa..

Matroskin kirjoitti...

Jännä resepti. Ihania tekeleitä, varsinkin lapaset.

Talsu kirjoitti...

Tulin kylään tännekin, kun kerta tunnustit muuttaneesi :) Taidan tulla tännekin jatkossakin, eli minä ainakaan en eksynyt ...

TuuliS kirjoitti...

Löysin tänne minäkin....

Kate kirjoitti...

Tumps, tänne tupsahdin minäkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kiva löytää blogisi. Minäkin olen pohjoisesta kotoisin :)
Taidan jäädä seurailemaan sinun päivityksiäsi pitemmäksikin aikaa.